SERVEIS

Com puc participar

Segons les teves inquietuds i aptituds pots escollir participar de moltes maneres diferents:
Pots participar com Hospitalari (voluntari), fent un dels molts serveis d’ajuda a les persones malaltes i/ discapacitades que acompanyem:

Nueva imagen (1)

Servei Sales:

És l’equip d’hospitalaris principal que es lleva el primer i que va a despertar les persones malalts i/o discapacitades i a organitzar les habitacions: dutxes, afaitar, pentinar, fer llits, lavabos, etc.. Ajuden a tothom a despertar-se per començar el dia amb un gran somriure i molta alegria. També al vespre, ajuden a repetir la tasca en sentit invers: posar al llit i aconseguir que tothom marxi a dormir contents. I més, es reparteixen les guàrdies de dia i de nit, per vetllar que tothom estigui bé en tot moment.

Nueva imagen (2)

Servei Menjador:

És l’equip que paren taula, serveixen el menjar, col·laboren en el repartiment i distribució dels aliments i ajuden a menjar a qui no es val per si mateix. Han de tenir molta paciència, ja que no poden deixar ningú amb el plat buit, en cap dels tres àpats que es fan al dia.

22046404_728302817359986_2849464207798019080_n

Servei 092 (Mobilització):

És l’equip que donen suport i fan la major part dels acompanyaments de les persones malaltes i/o discapacitades que participen als pelegrinatges, assegurant que els carros i les mantes siguin al seu lloc per les sortides, que tothom estigui preparat per sortir a l’hora, etc. en totes les activitats que realitzem a Lourdes. És imprescindible somriure, donar-se a l’altre i compartir. Per aquest motiu, els joves que venen per primer cop a Lourdes acostumen a anar a aquest servei per compartir aquestes estones indescriptibles.

Nueva imagen

Servei Sanitari:

És l’equip format per infermers, metges, farmacèutics, fisioterapeutes o altres professions sanitàries, que són imprescindibles per prendre bona cura de les persones que acompanyem. Sempre ens falten mans molt expertes.

Nueva imagen (3)

Gestió de Material:

És un equip format per persones que no se’ls veu gaire però son imprescindibles, sempre atents a que a les sales hi hagi guants i material de cura, que a les litúrgies hi hagi la sonorització i el material que calgui. Procuren que tot estigui a punt i son molt puntuals.

19702232_692033837653551_2034817481967036039_n

Animació:

És un equip jove i dinàmic que els encanta animar a tothom amb cançons, guitarres, i tambors. Un dels moments més especials a Lourdes és quan canten el bon dia i el bona nit a cada sala de persones malaltes i/o discapacitades que acompanyem.

Nueva imagen (4)

Recolzament al malalt i/o al pelegrí:

Es un equip d’hospitalaris que fan el recolzament anímic i espiritual a les persones malaltes i/o discapacitades que viatgen soles o que volen companyia, fent una escolta activa i vital.

wq-4

Piscines:

És un equip especial que enviem a ajudar a l’Hospitalité NDL, l’entitat que s’encarrega d’organitzar les piscines de Lourdes, per a aconseguir que tothom que vagi al Santuari i vulgui, es pugui “banyar” amb l’aigua de Lourdes.

21617770_727519284105006_2006752791881812708_n

Pastoral Hospitalària:

És l’equip d’hospitalaris i seminaristes que ajuden als mossens a que totes les litúrgies siguin ben lluïdes, creant dinàmiques que segueixin el lema de l’any del Santuari, buscant voluntaris per participar a les misses, etc.

TOTS SOM NECESSARIS