conciliario

                                                                             HOSPITALITAT DE LA MARE 

                                                                              DE DÉU DE LOURDES 2020

Mn. Lluís Ramis

Consiliari Hospitalitat de la Mare de Déu  de Lourdes

De Barcelona,Sant Feliu de Llobregat i Terrassa

 

Fa 1 any que m’he estrenat com a consiliari de l’Hospitalitat de La mare de Déu de Lourdes de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa i resulta que aquest ha estat un any totalment atípic. Vam començar bé, es van anar fent les activitats que estaven previstes però el mes de març es van torçar les coses encara que ja es veia venir, des del moment que l’epidèmia de la Covid 19 va arribar a Europa i, sobretot, a Itàlia i Espanya. L’últim acte que es va fer amb normalitat va ser l’assemblea del 8 de març, després ja es va declarar l’estat d’alarma, el confinament, les mesures de protecció restrictives, etc, i es van anar suspenent els diversos actes previstos. El pelegrinatge a Lourdes del mes de juny es va substituir per un pelegrinatge virtual a través de les xarxes socials per mantenir l’esperit de pelegrins al santuari de la Mare de Déu i Mare nostra de l’altre costat dels Pirineus. El mes de setembre, uns quants membres de la junta i hospitalaris van anar a Lourdes per mantenir el testimoni, amb la possibilitat de seguir-nos per mitjà de les xarxes socials i la televisió de Lourdes.
Amb la situació actual de segona ona de la pandèmia queda clar que fins que no comenci a quedar controlat el coronavirus no podrem tornar a les activitats habituals de l’Hospitalitat. Segurament la resolució vindrà per la vacuna, però fa falta que aquesta sigui segura, efectiva i ofereixi protecció per un temps més o menys prolongat.

Cal pregar i demanar a Déu que per intercessió de la Mare de Déu que acabi aquest flagell de la pandèmia, que puguem tornar a la “normalitat”, en tots els àmbits: sanitari , social , laboral / estudiantil… Confiem en ella com ho va fer Bernardette, com ho fan tots els seus fills devots. Que el mes de juny del 2021 puguem tornar de nou al Santuari de Lourdes amb persones malaltes i amb discapacitats!

 

 

 

Mn. Lluís Ramis
Consiliari