L’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes és una associació diocesana centenària que pertany a les tres diòcesis de la província eclesiàstica de Barcelona i que té com a activitat principal l’organització de pelegrinatges a Lourdes per tal que totes aquelles persones malaltes i/o amb discapacitats que ho desitgin puguin visitar i rebre l’escalf de la Mare de Déu al Santuari de Lourdes.


Maria, la mare de Déu, es va aparèixer a santa Bernardette per manifestar-li la protecció i predilecció de Déu per la humanitat i de manera particular pels malalts i discapacitats. Ella avui, encara que no la vegem, continua present i activa al Santuari de Lourdes. Maria ve al nostre encontre per pregar amb nosaltres, sempre és al nostre costat i ens acompanya. Ella va ensenyar a santa Bernardette que la pregària i l’Eucaristia són la veritable força per superar totes les dificultats de la vida. Peregrinar a Lourdes és descobrir que som éssers estimats i que, per més complicacions que tinguem, amb nosaltres sempre hi haurà una Mare i un Fill que ens ajudaran a superar-les.


Per això, a tots els que patiu i viviu moments de foscor, de desànim, de crisi interior, jo us diria que santa Maria us espera amb els braços oberts al Santuari per abraçar-vos, per acompanyar-vos i per ajudar-vos a alleujar totes les dificultats.


I a aquells que teniu ganes d’ajudar, us animo a apuntar-vos com a voluntaris hospitalaris. L’essència dels hospitalaris és l’amor cap a les persones  malaltes i/o amb discapacitats. Ajudant descobreixes que ets ajudat. En els pelegrinatges faràs l’experiència de veure el rostre de Crist en els malalts als qui ajudes. El contacte i l’amistat amb ells t’ajudarà també a avançar en el teu camí interior vers Déu. Amb l’Hospitalitat coneixeràs hospitalaris capaços de posar el germà per davant seu, persones que saben trobar Jesús en l’entrega amorosa al necessitat.

També vull fer una crida especial als membres de la vida consagrada a col·laborar en els pelegrinatges. La vostra presència i testimoni són importants perquè l’espiritualitat brilli en tots els pelegrins.


Animo finalment tots aquells que encara no heu visitat el santuari que us animeu a participar com a pelegrins en un algun dels dos pelegrinatges anuals (juny i setembre). La vostra  pregària i companyia són molt necessàries. Junts sentirem l’escalf de la Gruta i en el nostre cor brillarà la llum del que estima i del que se sent estimat. Us ben asseguro que serà una experiència que transformarà la vostra vida.


El servei de l’Hospitalitat no queda restringit a l’organització dels pelegrinatges, sinó que la seva atenció amatent als malalts i discapacitats continua viva tot l’any. Si podeu, no deixeu d’oferir el vostre temps, mans i diners per col·laborar en aquesta noble missió.

Gràcies a tots,  que Déu us beneeixi i la Mare de Déu us protegeixi.

 

                                                                                          +Cardenal Joan Josep Omella Omella

                                                                                                    Arquebisbe de Barcelona


Benvolguts amics i amigues:  Sigueu benvinguts a aquesta pàgina web de l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa.

La gran família de l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes vol compartir amb vosaltres la seva experiència al llarg d’aquesta pàgina. Lourdes és sobretot una escola de fe, de pregària i de solidaritat, una escola de vida i d’evangeli, un lloc que ens ajuda a aprofundir en el coneixement de Jesús i del seu missatge de salvació, que ens apropa a la Mare i als germans, que ens exhorta a la pregària, la penitència i la conversió.

         Lourdes és un lloc especial d’encontre entre el cel i la terra, un lloc resplendent, un lloc de comunió i esperança. Les aparicions a Bernadette van estar envoltades de llum, i a través del missatge que va rebre, el Senyor ha encès una flama que ha omplert de claror el cor i la vida de moltes persones. És una llar molt especial i acollidora per als petits i els senzills.

Us convido a tots a fer aquesta experiència de peregrinació a Lourdes on la Mare de Déu només ens demana que anem amb un cor senzill y agraït. És el que fem aquells que hi anem cada any (malalts, voluntaris i pelegrins)  i experimentem el goig de l’encontre amb els germans, amb la Mare i amb el Senyor. I cada any oferim la nostra vida, i demanem forces per a seguir endavant i compartim els nostres patiments i ens consolem mútuament. D’aquesta manera, la nostra vida sencera s’il·lumina, s’omple d’esperança, i d’amor compartit, i quan tornem, som testimonis de l’amor de Déu i de l’amor de la Mare, que mai ens abandonen.

                      +Josep Àngel Saiz Meneses

                            Bisbe de Terrassa

               

Amb ocasió de l’obertura d’aquesta nova pàgina Web, se’m dona la possibilitat d’adreçar una senzilla salutació als amics de l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes de les tres diòcesis germanes de la Província Eclesiàstica de Barcelona. Ho faig amb molt de gust, perquè la presència de grups de l’Hospitalitat a la Diòcesis de Sant Feliu de Llobregat constitueix un veritable do de Déu.

 

 

Fidels laics que s’apleguen en torn a la Mare de Déu, en pregària, amb sensibilitat envers els malalts, amb alegria i germanor, són un testimoniatge viu d’Església mariana. Són com un carisma que ens recorda a tots com la fe, quan es viu al costat i com Maria, desperta la sensibilitat pel sofriment del germà, il·lumina la pregària, estimula l’ajuda mútua i encomana la joia de sentir-se estimats per Déu. L’Hospitalitat ve a ser com un llegat de la santedat senzilla de Sta. Bernadette, valuosa precisament per la seva humilitat i la seva transparència.

 

 

Aquesta finestra roman oberta a tots i convida a compartir l’oració i l’alegria de creure deixant-s’hi mirar per la Mare de Déu junt als nostres germans malalts.

 

Que l’Esperit us beneeixi i us conservi en fidelitat.

 

                              +Agustí Cortés Soriano

                          Bisbe de Sant Feliu de Llobregat