Avís de la cancel·lació del pelegriantge de Juny a Lourdes

Benvolguts amics,

En aquest moment estem vivint la crisis sanitària i social més important de les últimes dècades que afecta a la gran majoria de països del món. Els nostres hospitals estan saturats, el personal sanitari desbordat i s’ha ordenat el confinament de la gent a casa seva per evitar més contagis del Covid-19. El Santuari de la Mare de Déu de Lourdes es troba en una situació molt similar i han hagut de tancar les seves portes per evitar l’expansió de la pandèmia sense que en aquests moments es sàpiga quan podrà tornar a rebre pelegrinatges, donat que els Accueils romandran tancats, com a mínim, fins a finals de juny.

Aquest virus afecta a totes les edats, especialment als ancians i persones grans, gent malalta amb patologies prèvies i immunodeficients, i persones amb discapacitats. Aquestes persones més vulnerables i amb més risc sanitari són les que acompanyem i amb les que compartim els nostres pelegrinatges a Lourdes. A més, les autoritats sanitàries indiquen que la situació de confinament serà llarga i lenta i en aquests moments és impossible saber quan es podrà tornar a la normalitat.

Per tots aquests motius, la Junta de l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa, després d’haver informat als nostres benvolguts Mons. Omella (Arquebisbe de Barcelona), Mons. Cortés (Bisbe de Sant Feliu) i Mons. Saiz-Meneses (Bisbe de Terrassa), es veu amb l’obligació d’adoptar la trista decisió de SUSPENDRE EL PELEGRINATGE AL SANTUARI DE LOURDES PREVIST DEL DIA 25 A 29 DE JUNY. Ha estat una de les decisions més complicades que hem hagut d’acordar aquesta Junta en els darrers quatre anys, però creiem que no tenim més remei que prendre-la per responsabilitat i coherència amb el que està passant.

En tot cas, us convidem a tots i a totes a mantenir la il·lusió i les ganes de seguir participant en els nostres pelegrinatges i us animem a apuntar-vos al següent PELEGRINATGE AL SANTUARI DE LOURDES QUE ESPEREM PODER DUR A TERME DEL 24 AL 28 DE SETEMBRE D’ENGUANY, amb tota la força i energia possibles. Esperem de tot cor que compartiu aquesta decisió i us demanem de pregar perquè es curin totes les persones afectades per aquest virus i perquè puguem tornar a la normalitat el més aviat possible.

Mare de Déu de Lourdes, pregueu per nosaltres.

Mare de Déu de Lourdes, pregueu per nosaltres.

Mare de Déu de Lourdes, pregueu per nosaltres.

Santa Bernadette,  regueu per nosaltres.

Marta Ventura
Presidenta de la Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes de Barcelona, Sant Feliu de LLobregat i Terrassa