HOSPI
     
           
     
s
     
       1      
     

ENS POSEM EN MARXA

A l’Assemblea del passat 12 de març exposava que a Houston, Texas, el 1962 es va fer un discurs que va can-viar la història. El discurs deia: “Triem anar a la Lluna i afrontar aquest repte, no perquè sigui fàcil sinó perquè és difícil, perquè aquesta meta servirà per organitzar i mesurar el millor de les nostres energies i habilitats, perquè és un desafiament que hem d’acceptar ... I és un repte que tenim la intenció de guanyar.” Aquest discurs el va fer John Fitgerald Kennedy com inici a la conquesta espacial, i al juliol de 1969, Armstrong trepitjava la lluna.

Nosaltres, com a entitat d’apostolat hospitalari que som des de fa quasi 110 anys, tenim un gran repte que també hem de guanyar: revifar l’esperit de viure Lourdes 365 dies l’any contagiant aquest sentir i aquesta experiència única i vital de pelegrinar a Lourdes amb l’Hospitalitat i de participar en les diferents activitats que fem, a tothom que ens envolta.

Si ells varen arribar a la lluna en set anys, nosaltres també ens podem proposar transmetre aquesta experiència i compartir-la amb nous usuaris i hospitalaris: viure l’Hospitalitat intensament durant tot l’any, tornar a acompanyar 300 persones o més malaltes i/o amb discapacitat a Lourdes, recuperar aquelles persones que per un motiu o altre han deixat de venir, o recobrar la vida hospitalària en el sí de la seu de l’Hospitalitat, com a punt neuràlgic i lloc de trobada de la nostra entitat, entre altres.

Som molt conscients que tots aquests objectius requereixen un important esforç personal i de temps. I és cert que és més fàcil defallir davant la dificultat, que afrontar la realitat i contribuir a canviar-la.

Per això, cal posar-se ja en marxa amb noves dinàmiques i energies renovades. Us demano doncs que cadascú de vosaltres, en la mesura del possible, miri en què pot col·laborar per intentar assolir aquest gran repte que tenim davant. Necessitem la il·lusió i l’ajuda de tots, sense excepció..

Marta Ventura i Arasanz
Presidenta

 

 

L’ALEGRIA DEL MAGNIFICAT

1Aquest any Lourdes ens proposa que junts cantem i fem nostre el Magnificat de la Mare de Déu. Ho fa seguint el lema del Papa Francesc per a la 25a Jornada Mundial del Malalt, que celebrem el dia de la festa de la Mare de Déu de Lourdes, 11 de febrer. Mai no ens cansarem de proposar Maria com a model del que estem cridats a ser i a viure. Ella sent la fecunditat d’una vida visitada per Déu. Té una llum que ve de fora, que no és seva i que la inunda i la fa ser important per algú. Això ho expressa en el Magnificat. I és el que li va fer sentir a Bernadette. “Em mirava com una persona”. Existeixo per algú, va pensar la noia.
La mirada de Maria la va treure del seu forat i d’aquest va néixer una font d’aigua de vida i amor que la va fer sentir guarida, estimada i disponible per donar vida: la missió. Li va fer sentir l’alegria del Magnificat.

Maria no només és model, sinó que és Mare de tots. Això vol dir que procura i es preocupa de tots, perquè també cantem i sentim l’alegria del Magnificat. En concret, el santuari ens recorda aquests tres títols de la lletania del rosari pel quals la invoquem com a Salus infirmorum, la salut dels malalts; Refugium peccatorum, refugi dels pecadors; i, Consolatrix afflictorum, consoladora dels afligits. Ella ens fa arribar la mirada de Déu sobre les nostres vides. Les nostres ferides, les nostres febleses i mancances es converteixen en portes de llum per la gràcia d’una mirada que no jutja i que ens estima, i que ens renova i ens fa capaços de donar vida, per ser les Bernadetttes d’avui.

A Lourdes, lloc dels malalts, dels qui sofreixen i dels peca-ors, trobem un lloc d’esperança, de renovació i de missió. Aquest any farem el camí del Magnificat, per poder cantar i sentir l’Alegria de la Mare de Déu. Ella ho pot fer possible. Només cal que ens deixem mirar per ella.

Mn. Andreu Oller
Consiliari

 

     
                               
     
lourdes
Facebook
                   
         
Darrera actualització
1-oct-17
     
     
www.hospitalitat.org      mail: info@hospitalitat.org
També estem a Facebook
     
               
      1